Uw diensten laten aansluiten bij uw doelgroep | Data | Indenty

Case: Afrekensysteem

Uw diensten laten aansluiten bij uw doelgroep

Klant: Een leverancier van webwinkel betaalsystemen.
Doelgroep: Grotere webshops

Groei aantal webwinkels

De afgelopen 10 jaar is er ieder jaar een nieuw record betreft online omzetgroei, en voorlopig zal deze groei zich nog wel door blijven zetten. Een logisch gevolg hiervan is dat het aantal webshops met de dag stijgt. In de afgelopen 10 jaar tijd is het aantal webshops verzesvoudigd, aldus het CBS. Variërend van kleine starters tot de grote gerenommeerde namen.

 

aantal webwinkels
online check out

Afrekensysteem

Alle webshops hebben een systeem nodig om af te rekenen. Bij kleinere, startende webwinkels is dit vaak een standaard template van de webshop aanbieder. Denk hierbij bijvoorbeeld aan mijnwebwinkel, Jimdo of Strato.
Wanneer het om grotere webshops gaat, is het zo dat deze vaak op maat zijn gemaakt. In de meeste gevallen zal het hierbij gaan om een Magento webshop, het meest gebruikte e-commerce platform binnen Europa.

Aantal Magento shops

Een van onze klanten is een leverancier van webwinkel betaalsystemen, die haar product wilt focussen op de ‘grotere‘ webwinkels in Nederland. Wij hebben voor deze klant binnen onze database gekeken hoeveel webshops in Nederland gebruik maken van Magento. Dit zijn er bijna 23.000, al deze shops zouden in aanmerking komen voor het product.

netwerk
excel importeren

Oplevering

Wij hebben onze klant voorzien van alle Magento shops in Nederland inclusief:

  • Bijbehorende bedrijfsnaam
  • Webshop URL
  • Telefoonnummer
  • Adresgegevens
  • E-mailadres

Gerichter targeten

Wat heeft dit nu opgeleverd? Deze data heeft onze klant geholpen haar doelgroep beter te bereiken door met deze info verschillende callcenters gerichter aan te sturen. Doordat deze callcenters gerichter worden aangestuurd, zijn de kosten van de callcenters gedaald, en het is aantal conversies gestegen!

netwerk

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wilt u graag additionele informatie? Mail ons, neem contact op via het contactformulier of laat uw vragen telefonisch beantwoorden door één van onze partner managers

+31 (0)53 850 71 00 ›

Indenty RapportageIndenty