Diensten laten aansluiten bij uw doelgroep | Data | Indenty

Case: Schakelsysteem

het gericht targeten van uw doelgroep

Klant: Een leverancier van schakelsystemen
Doelgroep: Gebouwen gebouwd tussen 1945-1955

Specifieke doelgroep

Onze klant levert een zeer specifiek product die alleen voor een bepaalde doelgroep relevant is. Namelijk schakelsystemen voor oude woningen tussen 1945 en 1955. Eerst adverteerde deze klant in heel Nederland met de hoop dat een persoon of bedrijf binnen deze doelgroep contact zou opnemen maar merkte dat dit niet efficiënt was.

licht schakelaar
maps nederland

Niet met hagel schieten

Wat wij willen voorkomen bij het targeten van een specifieke doelgroep is het schieten met hagel, en hopen dat u een potentiële klant vindt. Wanneer dit gebeurt zult u namelijk kosten maken om mensen of bedrijven te bereiken die niet geïnteresseerd zijn. Het is veel efficiënter om budget uit te geven aan een doelgroep met een hoge aankoopintentie.

Ons plan van aanpak

Met onze beschikbare data hebben we gekeken in welke postcode gebieden er huizen of gebouwen staan die gebouwd zijn tussen 1945-1955. Hierdoor weten we al een aantal postcodes die niet voldoen aan de eisen, denk hierbij aan nieuwbouw wijken uit de afgelopen 60 jaar. Om dit verder te specificeren hebben we de eis gesteld dat minimaal 10% van alle woningen in een postcode moeten voldoen aan een bouwjaar tussen 1945 en 1955. Deze data hebben we onze klant aangeleverd met bijpassend advies.

excel importeren
target

Wat kan de klant met deze data?

De klant heeft al haar Google Ads campagnes opnieuw ingesteld, dit keer met locatie targeting. Zo worden advertenties alleen weergegeven in de postcode gebieden waar op zijn minst 10% van de woningen gebouwd werden tussen 1945 en 1955. Dit heeft gezorgd voor het gerichter inzetten van het beschikbare advertie budget, waardoor er meer conversies zijn dan voor de locatie targeting.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wilt u graag additionele informatie? Mail ons, neem contact op via het contactformulier of laat uw vragen telefonisch beantwoorden door één van onze partner managers

+31 (0)53 850 71 00 ›

Indenty RapportageIndenty