Target uw doelgroep binnen AdWords | Data | Indenty

Case: Metaalbedrijf

Lead Generator voor advertentie optimalisatie

Klant: Een landelijk werkzaam metaalbedrijf
Doelgroep: Machinebouwers / Apparatenbouwers

Stap 1:

In onze unieke Lead Generator kunnen we de doelgroep selecteren waar we ons op gaan richten. In dit geval kiezen we voor een landelijk werkzaam metaalbedrijf zoektermen voor de doelgroep “Machinebouw*, Apparatenbouw*”. De Lead Generator genereert vervolgens 5718 bedrijven gebaseerd op zoektermen, allemaal inclusief adresgegevens. Deze 5718 bedrijven vormen samen de gekozen doelgroep.

query
excel importeren

Stap 2:

De gegenereerde lijst met bedrijven uit onze doelgroep kunnen we gebruiken om gericht en effectief online te adverteren. Op basis van de gegenereerde adresgegevens kan er op deze specifieke doelgroep getarget worden. In dit geval is er gekozen voor Google Ads als platform om online te adverteren, om vervolgens alle adresgegevens te koppelen aan een campagne.

Stap 3:

Als alle adresgegevens van de doelgroep geïmporteerd zijn binnen Google Ads, gaan we kiezen voor een strategie. In dit geval bieden we 50% meer op het moment dat een bezoeker zicht bevindt in een van gebieden van de adresgegevens die we getarget hebben. Omdat de kans op een conversie hier waarschijnlijk groter is, willen we onze advertentie hier extra graag laten vertonen. Het is ook mogelijk om nog een gefilterde doelgroep toe te voegen. Zo kan er bijvoorbeeld nog meer geboden worden op ‘Machinebouwers’ in uw regio.

bod aanpassingen voorbeeld

Wat levert het gebruik van de Lead Generator op?

Doorgaans zal het specifieker targeten van advertenties leiden tot het effectiever inzetten van het advertentiebudget. In dit geval zagen we dat het gebruik van locatietargeting op de adresgegevens van de gekozen doelgroep leidde tot bijna 50% meer conversies!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wilt u graag additionele informatie? Mail ons, neem contact op via het contactformulier of laat uw vragen telefonisch beantwoorden door één van onze partner managers

+31 (0)53 850 71 00 ›

Indenty RapportageIndenty